BLOGGER IS ON HIATUS. ANY QUESTIONS, PLEASE EMAIL AT sherahshahirah24@gmail.com or ANY OTHER LINKS THAT I'VE PROVIDED IN LINKS SECTION. MERCI, ARIGATOU GOZAIMASU, SYUKRAN, THANK YOU ☺

Members ♪

Saturday, July 12, 2014

It's the end for my 2nd Year SE student!


Hi there! Agak lama jugaklah tak menulis kat sini. Hmm, busy, sibuk yang melampau sewaktu berada semester 3 dan 4, buatkan aku tak berkesempatan nak meng'update' blog sendiri.

Buka-buka blog, banyak jugak komen nak tanya mengenai PTPTN. Almaklumlah permohonan PTPTN ni bermusim. Bila ada je kemasukan pelajar ke universiti, politeknik semua tu, banyaklah yang akan mengalami masalah nak mohon PTPTN. I feel you, bro. Hahaha.. Takpe, kalau ada keraguan lagi, tanya je, insyaAllah kalau boleh jawab ambe jawab semampunya..

Alhamdulillah, berakhir sudah tahun 2 sebagai software engineering student. Pheww  http://matcuoi.comWhat a hectic year. Plus with a responsible in a club, nampak agak busy jugak lah. Seriously, I have no time for blogging waktu tu. Gladly, I have ended this year study dengan jayanya. :P muehehe.. Well, ini pun baru balik dari Program Pentauliahan Profesional (3P) from Prestariang. Aku ambil kursus Sharepoint, which is I thought just learning about a single apps that create website easily, rupa-rupanya buat guna Visual Studio dan belajar bahasa programming lain which is C#. Alhamdulillah, I passed with a flying colors! *happy*. Tak sia-sia gak korbankan cuti untuk sijil Microsoft tu :D FYI, SharePoint ni under Microsoft, so, sangat berbaloi kita ambil kursus-kursus macam ni. Ada member yang ambil CIPA stands for Certified IP Associated. More to networking. Tak rugi sebenarnya belajar benda-benda baru ni.

Disebabkan cuti dikorbankan, maka puasa pertama aku di perantauan. HAHAHA http://matcuoi.com Iftar with buddies is the best part :) Pergi bazar Ramadhan sesama, masak sesama, buat kuih donat sesama. Yeah, buat donat is the best part. Tak moh sertakan gambar donat tu kat sini, ada pulak yang terkejut. Terkejut bukan sebab rasa or warna dia, hanya sebab bentuk dia. Yalah~ bosan kot tengok donat bulat then lubang kat tengah tengah. We took a new initiative and start to make a various of shape from the dough. Aku mampu buat bulat-bulat je. Si Zaty, buat bentuk bintang la, gingerbread la (but more to vodoo doll). hahaha.. Alhamdulillah, satisfy with our own food. http://matcuoi.com

Ayat jek dari tadi, bosan gak kan? Apa-apa pun, perjuangan sewaktu tahun 2 sudah diharungi dengan kelam kabut, ribut taufan semualah. First thing first, Alhamdulillah kerana berjaya harung semua tu :) Makin lama diri ini terasa matang. Eceeh, matang sangat. Well, belajar macam-macam kot. Of course terasa diri sendiri dah matang~ Tinggal lagi 1 tahun setengah je. Kira setahun kat UMT n setengah lagi LI. Terasa sekejap gila, and terasa tuaaa sudahh.http://matcuoi.com  Next semester, dah start dengan Final Year Project. May Allah ease me :) and my friends too http://matcuoi.com

Kbaii! Adiossss http://matcuoi.com




Thanks for dropping by :)

Monday, July 7, 2014

Maaf semuaa

Assalamualaikum and Hi semua!

First of all, nak minta maaf sangat sangat sebab keadaan yang ada sekarang ni, tak mengizinkan diri untuk membalas komen komen korang.
Pada yang bertanya mengenai ketidakfahaman mengenai PTPTN, boleh je email orang terus :D
Facebook tak digalakkan untuk bertanya, kurang sikit nak ber fb sekarang ni. Ecehhh.


Banyak jugak komen komen yang keliru mengenai PTPTN. hmm. Kalau boleh emel je orang ye. sherahshahirah24@gmail.com.. My email, any questions, email ja bha :)

Thanks.
:)

Thanks for dropping by :)