BLOGGER IS ON HIATUS. ANY QUESTIONS, PLEASE EMAIL AT sherahshahirah24@gmail.com or ANY OTHER LINKS THAT I'VE PROVIDED IN LINKS SECTION. MERCI, ARIGATOU GOZAIMASU, SYUKRAN, THANK YOU ☺

Members ♪

Friday, February 17, 2012

great facts behind the EGGS~

Assalamualaikum.

Tengok tajuk pun dah tau kan? hehe.
Fakta ni aku dapat tau time tutorial biologi.
rase macam jakun gila lah, bila dapat tahu.

okey, korang pernah terfikir tak pasal telur ayam yang selalu kita makan tuh?
haha, okeylah.. Telur yang kita makan tuh adalah hasil dari ayam betina tanpa persenyawaan dari ayam jantan.
At first tuh, aku pun tak percaye gak.. bila lecturer aku cerita yang ayam betina tuh lau nak hasilkan telur untuk dimakan, just duduk dalam reban yang ada cahaya lampu yang bersesuaian, terus bertelur.. lalu, telur itu dikutip dan dijual.. tapi telur yang dihasilkan dari persenyawaan ayam jantan tuh, dia biarkan utk penternakan lah.. haha..

masa dengar cikgu cerita tuh, aku memang jakun gila lah. yelah, umur dah 19, baru tau pasal fakta ni... sungguh hebat ciptaan Allah. Ayam betina tuh, just memerlukan cahaya yang optimum jek untuk menghasilkan telur ayam yang boleh dimakan tuh.. Allah Maha Bijaksana....



Thanks for dropping by :)

Tuesday, February 14, 2012

huwaaa~ super excited! hehe ^^

Assalamualaikum...

hohoho~ tengok tajuk pun dah tau kan??? hehe..
happy gila minggu ni, even ade sikit rase kuciwa... sobsobsob.T-T
first of all, I've got PATRICK STAR~ yeay! from my best buddy
jugak.. dia kata hadiah birthday, tapi lambat sebulan dia bagi..muahahah!
tak pe, asal dia bagi, kira beruntunglah~~ huhu.. rase teruja pun ade..
psstt~ to nyah--> mekaseh nyah~ syg ko berganda-ganda..
hehehe >___<

yang menyedihkan pulak, nothing much really..
bila gembira, datangnya duka..
bila senang datangnya susah...
life always complement each other..
^.^ I'm trying to motivated myself~

hehe.. tu je nak cakap~


lebih kurang macam ni la~ tapi aku punya lagi comel~

Thanks for dropping by :)

Friday, February 3, 2012

UPS habis dah~~

Assalamualaikum..

at last..! abis jugak UPS.. hehehe... soalan nya~ huwarrghh.. unexpected seyh! "Mencabar" lah jugak~ haishh.. mau boleh menangis aku time jawab.. *okeyh, ni tipu dusta* bile dah tak dapat jawab tuh, aku just senyum melebar sampai ke telinga je lah,, biase dahh.. tapi pastu, bila budak2 ni bincang, sama-sama.. 'mak aih, macam salah je jawapan aku' Mula lah muka ni mengeluarkan tanda-tanda penuaan-BERKEDUT beb!.. risau sampainak bace  subjek lain pun tak lalu.. hoho.. *ni lagi satu pembohongan* aku rase, abes je exam, balik bilik aku ngorokk~ ngehehe...

okeylah.. nak kena siap pasni ade program ngan alumni.. hehehee ^___^
babai.. ciao dulu yew~




Thanks for dropping by :)