BLOGGER IS ON HIATUS. ANY QUESTIONS, PLEASE EMAIL AT sherahshahirah24@gmail.com or ANY OTHER LINKS THAT I'VE PROVIDED IN LINKS SECTION. MERCI, ARIGATOU GOZAIMASU, SYUKRAN, THANK YOU ☺

Members ♪

Friday, November 18, 2011

bye all, hello hello semester 2~

Assalamualaikum~



hari ni dah nak kena balik rumah aku yang kedua, lagi ku cinta, indah nan permai suasananya.. haha
bye2 home~ hello hello, JOHOR MATRICULATION COLLEGE~ huwaa~ barang tak kemas lagi nih..
huhu.. takpe masih ade masa.. hoho.. hurm, bila pikir balik, waah~ cepatnya dah masuk sem 2..
it's like in a blink of an eye.. maan, so fast time goes by..

so, sem 2 ni aku nak pasang azam sikit demi sedikit... tak nak pasang azam sekaligus, nanti tak tertunai...
azam aku yang first aku nak pasang adalah siapkan semua tutor.. haha.. aku memang ada masalah nak
buat tutor sampai siap.. haha.. aku memang dah tekad nak siapkan tutor bila dah start study nanti.. hurrmm..
*harap aku boleh buat*

aku nak buat yang terbaik untuk sem 2 ni.. huhu... sem 2 aku dah tak amek ko-k.. *Alhamdulillah, tak payah kawad lagi*.. once my grandma advised me, "shahirah, ni dah nak masuk sem 2.. belajar rajin2... kalau rase dalam kesusahan, bacalah al-Quran, bio tenang hatinya.. ingat, al-Quran tu dapat tolong kite nanti.. bio belajar rase tenang je"
hooo, mekaseh atok.. i'll try my best, insyaAllah^^


hurm, tengok kat atas tu... " SOME ARE DESTINED TO SUCCEED, AND SOME ARE DETERMINED
TO SUCCEED"..
^^ like that phrases 100%... sesetengah ditakdirkan untuk berjaya, dan sesetengah lagi berazam untuk berjaya... hurmm~ betol2..
determination always related with our mind set.. my lecturer had told me before, it's all about the power
of mind set.. even, what we want to eat for lunch we had set it earlier right?
when we set something in our mind, and we determined to do it, our body will response and make reactions for what we want to do..
tu yang aku ingat la, ape yang lecturer aku gtau.. hehee..^^
so, aplikasikanlah, power of mind set, sebab dari sini lah, kita boleh menentukan masa depan kita~


Thanks for dropping by :)

Friday, November 11, 2011

great news for me ^^

Assalamualaikum~ yoohoo~
hehe.. ni nak cerita, tadi blogwalking kat blog member.. then bace satu entri dia..
hoho,, bahagia aku bila bace entri tu.. ala, tak de lah gempak mane pun..
just it's for my future, dude.. hehe
ade dengar tak berita pasal pengambilan budak matrix ke IPTA dikurangkan? itulah yang ditakuti oleh semua budak matrix... termasuk aku lahh... hehe -.-
dulu sebelum masuk matrix, cikgu kaunseling sekolah kate, kalau masuk matrix sama macam sebelah kaki kat universiti... tup tup, pastu ade pulak keluar berita pasal penempatan budak matrix ke IPT dihadkan... hoh =.="
cari kat google tau,, tak sangka ade pulakk..teruja ^^

so, nak citer yang happy pulak, berita pasal yang aku citer kat atas tadi, ditarik balik... huhu..
mane aku tau? dari blog member aku lahh.. tak caye, gi blog dia, lau nak tau cerita selanjutnya,,, ni hah, aku bagi link dia eh... sabo jap >CIK TEAH<

Aku bagi ringkasan je, dia cakap dia tengok berita... haha.. maybe aku je pemalas nak tengok berita..  =,=
okay lah, nak tau lebih lanjut pergi terjah blog CIK TEAH...hehe
babai you alls..^^




Thanks for dropping by :)

11.11.11

Assalamualaikum..
hehe.. tarikh hari ni cantikk kan? memang terbaekk lah.. 11 November 2011 bersamaan 15 Zulhijjah 1432..
jatuh pada hari jumaat, penghulu segala hari.. ramai orang mengharapkan sesuatu yang baik yang akan berlaku pada diaorang.. heehee. termasuk lah aku.. hoho XD
kat TV tadi pun masa aku tengok MHI, diaorang wat liputan pasal mak2 yang bakal melahirkan anak pada tarikh ni.. hoho...this date very nice.. huhu.. hope for something nice happen to me.. ^^
 urm,, pada yang bakal menduduki SPM pada 14.11.2011.. good luck la yer... jawab betul2..
jangan maen2 macam aku ni hah.. hoho~ banyakkan berdoa kepada-Nya, agar dipermudahkan segala urusan korang..




good luck, good luck tau..! do ur best and try to score your goals.. huhu.. 

p/s : doakan saya untuk result PSPM semester 1 (matrix) yer.. hehe... serewm nihh~
nak tertanggal jantung bila ingat balik...

Thanks for dropping by :)

Thursday, November 10, 2011

lirik the story of us by taylor swift..

Assalamualaikum.. hehe
aku nak cakap nih, lagu ni best sangat.. i like freaking damn much...
lagu yang ade dalam blog aku ni lah.. try dengar yer...
nah aku bagi lirik sekali, lau dah suka, nyanyi lah lagu ni kuat2.. hehe ^^






I used to think one day we'd tell the story of us,How we metAnd the sparks flew instantlyAnd people would say they're the lucky ones
I used to know my place was a spot next to you,Now I'm searching the room for an empty seatCause lately I don't even know what page you're on
Oh, a simple complication,Miscommunications lead to fallout,So many things that I wish you knewSo many walls up that I can't break through
Now I'm standing alone in a crowded roomAnd we're not speakingAnd I'm dyin' to knowIs it killing you
Like it's killing me?
Yeah
I don't know what to say since a twist of fate, when it all broke down
And the story of us looks a lot like a tragedy now
Next chapter
How'd we end up this way?See me nervously pulling at my clothes and trying to look busyAnd you're doing your best to avoid meI'm starting to think one day I'll tell the story of us
Of how I was losing my mind when I saw you here
But you held your pride like you should have held me,
Oh I'm scared to see the ending why are we pretending this is nothing
I'd tell you I miss you but I don't know how
I've never heard silence quite this loud.
(Chorus)Now I'm standing alone in a crowded roomAnd we're not speakingAnd I'm dying to know
Is it killing you
Like it's killing me?
Yeah
And I don't know what to say since a twist of fate, when it all broke down
And the story of us looks a lot like a tragedy now
This is looking like a contestOf who can act like they care lessBut I liked it better when you were on my side
The battle's in your hands nowBut I would lay my armor downIf you say you'd rather love than fight
So many things that you wish I knewBut the story of us might be ending soon

Now I'm standing alone in a crowded roomAnd we're not speakingAnd I'm dying to knowIs it killing you
Like it's killing me?
Yeah
And I don't know what to say since a twist of fate, when it all broke down
And the story of us looks a lot like a tragedy now
Now, Now, Now
And we're not speaking,And I'm dying to know is it killing you like it's killing me?YeahAnd I don't know what to say since a twist of fate, cause we're going down.
And the story of us looks a lot like a tragedy now
The End





Thanks for dropping by :)

cuti semester yang pendekk..~

Assalamualaikum..
hoho.. pada yang ada follow blog aku sebelum ni, aku dah buang tau blog yang lama tu..
adalah sebab2 nya.. hehe.. urm... ni aku nak cerita satu benda..
masa abah aku nak amek aku kat matrik untuk cuti sem rituh, abah tanya

abah : ni cuti sempena ape? raya haji ke?
aku: tak lah.. cuti sem..
abah: cuti sem? aikk.. bpe minggu?
aku: 2 minggu je..
abah: aikk.. pelik nya.. orang cuti sem panjang, ko cuti sem pendek je.. haiiyaa..
aku: alah abah, kan matrik.. nak wat macam mane..

begitulah... cuti sem untuk matrikulasi memang pendek, 2 minggu je.. aku tak kesah kot.. haha..
tapi, bila dah tak balik 1 bulan rituh, memang rinduu gila nak balik... huhu


p/s: rajin2 add lah aku kat fb ^^  tekan je kat sini ---->shahirah

Thanks for dropping by :)

Wednesday, November 9, 2011

i'm the blogger ^^

Assalamualaikum..
kepada yang mengenali diri ini.. *ecece*
blog lama aku dah aku lupuskan.. atas sebab2 tertentu.. do follow me,
in this new blog.. ^^




Thanks for dropping by :)